Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku niewyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

Nawigacja

×

Ostrzeżenie

JUser::_load: Nie można załadować danych użytkownika o ID: 744

Powrót do zdrowia - powrót do pracy! Solidarni z Ukrainą!

czwartek, 23 czerwiec 2022 11:56
Grafika promująca projekt PFRON pt. „Wypracowanie i pilotażowe wdrożenie modelu kompleksowej rehabilitacji umożliwiającej podjęcie lub powrót do pracy”, napis w języku ukraińskim: powrót do zdrowia - powrót do pracy Grafika promująca projekt PFRON pt. „Wypracowanie i pilotażowe wdrożenie modelu kompleksowej rehabilitacji umożliwiającej podjęcie lub powrót do pracy”, napis w języku ukraińskim: powrót do zdrowia - powrót do pracy

Oddział Podlaski PFRON prowadzi w trybie ciągłym rekrutację do projektu unijnego pod nazwą „Wypracowanie i pilotażowe wdrożenie modelu kompleksowej rehabilitacji umożliwiającej podjęcie lub powrót do pracy”.

Powyższa rekrutacja została rozszerzona o obywateli z Ukrainy, którzy w związku z konfliktem zbrojnym musieli opuścić terytorium tego państwa. Osoby z Ukrainy, które są niepełnosprawne, mają legalny pobyt na terenie Polski, chcą pozostać w Polsce przez okres 1 roku, a po odbytej rehabilitacji podjąć pracę, proszone są o kontakt z podlaskim oddziałem PFRON.

Szczegółowe informacje: Oddział Podlaski PFRON w Białymstoku, ul. Fabryczna 2, wymgany wcześniejszy kontakt telefoniczny: 85 733 87 11 lub emailowy: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.


ПОВЕРНЕННЯ ДО ЗДОРОВ’Я – ПОВЕРНЕННЯ ДО ПРАЦІ

Запрошуємо громадян України, котрі хочуть бути професійно активними у Польщі але через обмежені можливості не можуть розпочати роботу.

Пропонуємо взяти участь в проєкті Комплексної реабілітації, який передбачає:

- інтенсивне навчання польської мови,

- професійну підготовку,

- адаптування кваліфікацій до польського ринку праці, в тому числі вивчення польської мови,

- психологічну підтримку у зв’язку з військовими діями,

- лікувальну реабілітацію.

Участь у проєкті пов'язана з 3-4 місячним перебуванням в Центрі Комплексної Регабілітації. Існує можливість поселитися там разом з найближчою родиною. Кошти проживання, перебування та харчування Учасника та його родини фінансує Соціальний Європейський Фонд. Під час занять у Центрі діти будуть проводити час з опікунами.

Участь у проєкті  буде закінчуватися працевлаштуванням згідно з кваліфікаціями здобутими у Центрі.

Що далі, коли Ви погодилися взяти участь в Комплексній реабілітації?

  • лікарі оцінять Ваш стан здоров’я i приймуть рішення про необхідність комплексної реабілітації,
  • отримаєте направлення з Державного Фонду осіб з обмеженими можливостями до Центру Коплексної Реабілітації та термін зголошення до Центру.

Що Вас чекає в Центрі Комплексної Реабілітації?

Комплексна реабілітація розпочнеться від ретельної оцінки з боку спеціалістів (лікарів, реабілітантів, психологів та агентів з працевлаштування) стану Вашого здоров’я, психічної кондиції, а також можливості професійного розвитку. На цій підставі буде піготовлена Індивідуальна Програма Реабілітації з урахуванням ваших потреб і можливостей. Це визначить загальну мету реабілітації, обрані заходи (лікування, тренінги, зустрічі з фахівцями тощо) і графік заходів та методи оцінки їх впливу.

Комплексна реабілітація складається з трьох частин (модулів): професійна, психосоціальна та медична. Це буде описано в індивідуальній Програмі Реабілітації у кожному  модулі.

Що таке професійний модуль?

У рамках професійного модуля Ви зможете отримати підтримку агента з працевлаштування який проконсультує Вас у виборі нової професії з урахуванням Ваших інтересів, можливостей та очікувань роботодавців.

Перед початком професійної підготовки Ви візьмете участь в інтенсивному курсі польської мови. Якщо це виявиться корисним для виконання нової професії, агент по працевлаштуванню може покерувати Вас на комп’ютерний курс. Ви навчитесь користуватись комп’ютером під час пошуків роботи, як знаходити та вибирати інформацію а потім здобудете комп’ютерні навички необхідні до виконування роботи. Закінчення курсу та складання іспиту стане підставою для видачі сертифіката загальновизнаного працедавцями.

У процесі підготовки до нової професії найважливішим є професійне навчання. Важливе завдання агента з працевлаштування – допомогти Bам підготуватися до пошуку роботи – як  розмовляти з потенційним працедавцем.

Ви також можете розраховувати на допомогу агента з працевлаштування, котрий допоможе Вам в пошуках роботи згідно з новоздобутою професією яка відповідає Вашим очікуванням і можливостям.

Нова робота – це виклик. Чи можу я впоратися з цим? Психосоціальний модуль.

Не бійся, протягом усього перебування в Центрі, а також після працевлаштування Ви не залишитесь самі. У рамках психосоціального модуля психолог реабілітаційної групи подбає про те, щоб ви не сумнівалися у своїх силах. Це нормально, що втрата можливості працювати в своїй професії чи відсутність професійної активності могли нарушити Вашу віру у власні можливості і занизити самооцінку. Психолог допоможе Вам перемогти свою невпевненість.

На чому полягає медичний модуль?

Медичний модуль є важливим елементом в процесі повернення до професійної активності. Його мета – відновити втрачені функції організму, наскільки це можливо, щоб Вам було легше розпочати роботу.

У Індивідуальній Програмі Реабілітації буде визначена кількість процедур та їх частота. Форми терапії залежатимуть від Ваших потреб. Це можуть бути фізіотерапія (кінезіотерапія, лікувальна фізкультура, масаж), трудотерапія, заняття з логопедом.

Фахівці будуть оцінювати стан вашого здоров’я кожні два тижні. За потреби оцінювання буде проводитися частіше.

Які Ваші права та обов’язки під час перебування в Центрі Комплексної Реабілітації?

Участь в програмі комплексної реабілітації є безкоштовна. Осягнути успіх можете за умови активногої участі у запланованих заняттях з усіх частин (модулів) комплексної реабілітації. Ви повинні бути присутні що найменьше на 80 % занять передбачених в Індивідуальній Програмі. Якщо неявка понад 20 % занять то необхідно представити причини відсутності.

Якщо Ви втратили єдине джерело доходу через стан здоров’я, Ви можете подати заявку на отримання гранту на реабілітацію, якого розмір залежить від відвідування занять.

Очікується, що тривалість комплексної реабілітації буде залежати від конкретних потреб передбачених в Програмі Індивідуальної Реабілітації (в середньому 3-4 місяці). Заняття будуть проходити від 08:00 до 18:00, але не більше ніж 8 годин в день, крім державних свят i вихідних. Перед тим, як приєднаєтеся до проєкту, вам потрібно буде заявити про бажання залишитися в Польщі і влаштуватися на роботу. Якщо протягом перших двох тижнів Ви визнаєте, що пропозиція Центру Комплесної Реабілітіції не є для Вас відповідна, Ви можете відмовитися від подальшої участі без повернення коштів.

Під час користування послугами Центру Комплесної Реабілітіції і також після завершення участі у вас буде обов'язок у наданні інформації, щодо оцінки ефективності занять.

Після користування послугами Центру Комплесної Реабілітації Ви можете розраховувати на підтримку консультанта (агента до працевлаштування) психолога до моменту прасевлаштування ( аба розпочаття господарської діяльності) і на протязі  мінімум 3 місяців  після працевлаштування.

До Вашого вибору два Центри Комплесної Реабілітації:

Центр Реабілітації та Відпочинку Вєлспін у Вонгровці – Центр знаходиться над Дуровським озером посеред соснових лісів не далеко Піастовського Шляху біля Познаня.

Центр Реабілітації – біля лісу в Гребішеві, не далеко Мінська Мазовецького, який урочо розташований далеко від великих міст, це забезпечує повну регенерацію але  одночасно це дає можливість подорожувати до Варшави.

Źródło: Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych Oddział Podlaski

Czytany 71 razy Ostatnio zmieniany piątek, 21 październik 2022 11:14